Auteur Archieven: Who cares?

Natasha Jen: ‘Designthinking is bullshit’

Written by . Filed under wander. Tagged , , , , , , , , . 2 Comments.


“Design thinking uses just one tool: 3M Post-Its,” says Pentagram partner Natasha Jen. “Why did we end up with a single medium? Charles and Ray Eames worked in a complete lack of Post-It stickies. They learned by doing.”

Share

Keuzesite Domela ~plantsoen

Written by . Filed under work. Tagged , , , . No comments.

Screen Shot 2017-10-17 at 13.19.10

Redacteur Annemieke van de Walle en Who cares? realiseerden in samenwerking met Stadsdeel Amsterdam West een keuzesite zodat de Spaarndammerbuurt (Amsterdam) digitaal kon stemmen op het definitieve buurtontwerp voor haar Domela Nieuwenhuisplantsoen. Het project was een experiment om een samenwerking tussen gemeente&buurt én de mogelijkheden van een digitaal buurt-stemproces te verkennen. Wil je meer over dit project weten stuur dan graag een mail.

Share

#1woord

Written by . Filed under work. Tagged , , , . No comments.

lentekriebels-#1woordSpringhouse ‘Clubhuis voor vernieuwers’ is een recent opgerichte organisatie. Het is een samenwerking van diverse disciplines die concrete interventies ontwerpen gericht op maatschappelijke vernieuwing. In het kader van de recente verkiezingen in Nederland (more…)

Share

Ontwerpdenken moet groter (EN)

Written by . Filed under wander. Tagged , , . No comments.

 

p-1-design-thinking-needs-a-systems-upgrade
(artikel via afbeelding)

Share

Geen hulpmiddelen werden geschaad tijdens de productie van dit materiaal. (EN)

Written by . Filed under wander. Tagged , , . No comments.

Share

‘Ontspullen’: we stikken in de spullen (EN)

Written by . Filed under wander. Tagged , . No comments.

top-10-user-submitted-words-vol-6-stuffocated-554@1x

Share

Grasduinen in West

Written by . Filed under work. Tagged , , , , , , , , , . No comments.

grasduinen-logoLees hier een verslag en/of kijk op de Facebook pagina. Wil je meer over dit project weten stuur dan graag een mail.

Share

iSocial

Written by . Filed under work. No comments.

20140324-_MG_9026-cropSocial Powerhouse, bureau goedgeefs, Movisie, SINN en Who cares? bouwden samen met 60 maatschappelijk ondernemers aan de ontwikkeling van een app die sociale vernieuwers op de kaart zet, verbindt, versterkt en zichtbaar maakt. En een sociaal evenwichtige samenleving dichterbij brengt. Na input van de ‘community’ was Who cares? eveneens visueel (eind)redacteur van de huisstijl van iSocial. Inmiddels werd het platform overgedaan aan een nieuwe ontwikkelaar. Zie hieronder de initiële huisstijl. (more…)

Share

Ontwerpdenken met de buurt.

Written by . Filed under wander, work. Tagged , , , , . No comments.

sessie-1

Een groep buurt&groen betrokken bewoners van de Spaarndammerbuurt wil dat het geliefde Domela (Nieuwenhuis) plantsoen van de buurt blijft. (more…)

Share

Social Design for Wicked Problems: auteurschap als waarborg voor sociale impact.

Written by . Filed under wander, work. Tagged , , , , , . No comments.

Afgelopen vrijdag was ik bij Kennisland voor een dialoog tussen hun onderzoeksproject ‘The Wicked Series’ in samenwerking met Hivos en ‘Social Design for Wicked Problems’ ( SDFWP ) geïnitieerd door Het Nieuwe Instituut , organisatie adviesbureau Twijnstra Gudde en Tabo Goudswaard. De Wicked Series georganiseerd door Kennisland en Hivos bespande drie avonden waarbij 40 deelnemers werden uitgenodigd om -in samenwerking met (ervarings)deskundigen- de (on)logica van een reeks ‘wicked problems’ te ontrafelen. SDFWP is een onderzoeksproject waarin ontwerpteams werken aan drie verschillende kwesties, éen voor ING/ NN, een bank/verzekeraar, éen voor de gemeente Amsterdam en een laatste kwestie door de ontwerpers zelf gekozen. SDFWP heb ik van een afstand gevolgd sinds het aftrapte met een ‘expert meeting’ op de conferentie WhatDesignCanDo 2013 in Amsterdam. Aan de Wicked Series deed ik mee als deelnemer in 2013.

Wat de projecten verbindt is hun wederzijdse intentie om te gaan met de complexiteit van/het ontrafelen van complexe, maatschappelijke vraagstukken. Wat hen fundamenteel onderscheidt is de manier waarop beiden omgaan met de context, een essentieel onderdeel van dit soort vraagstukken/problemen. (more…)

Share